Kancelarije za vojnu saradnju ambasade  Sjedinjenih Američkih država u Srbiji doniraće sredstva za izgradnju nove zgrade za potrebe učenika Specijalne škole “Sveti Sava”, kao i dva terenska vozila za potrebe Doma zdravlja u Prokuplju. Zlatan Miljković, načelnik Topličkog upravnog okruga kaže da je razgovarao sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom i da je dogovorena buduća još uspešnija i intenzivnija saradnja.

Načelnik Miljković naglašava da će ovo biti samo još jedna donacija u nizu za socijalne, prosvetne i zdravstvene ustanove na području Topličkog okruga, a koju preko svojih predstavnika organizuju SAD.

Posetu Nišu ambasadora Hila iskoristio sam za razgovor i dogovor oko nastavka uspešne saradnje SAD i ambasadom te zemlje u Srbiji i Topličkog okruga. Najavljene donacije se mogu očekivati u 2023. godini i doprineće  poboljšanju kvaliteta obrazovanja, ali i učiniti dostupnijim zdravstvene usluge Doma zdravlja, čiji će zaposleni novim vozilima brže i lakše stići do svakog bolesnog građanina sa teritorije Prokuplja – rekao je načelnik Miljković.

Podseća da su krajem marta ove godine predstavnici ambasade SAD donirali prokupačkom Udruženju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti specijalizovani kombi čija je vrednost 37.000 evra, a koji će se koristiti za prevoz osoba sa invaliditetom, kapaciteta šest mesta za sedenje i dva za invalidska kolica.

Donaciju je tada uručio vojni ataše i predstavnik američke Ambasade pukovnik Kori Šej, koji je nakon toga sa Miljkovićem položio vence na spomen obeležje junacima Gvozdenog puka u Prokuplju.