Регионална привредна комора Ниш и Регионална развојна агенција Југ, у сарадњи са Општином Прокупље организовала је презентацију пројекта Владе Републике Србије „Година предузетништва 2016.године“. Осим представника РПК, Развојне агенције Југ, презентацији су присуствовали преседник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима, начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић, представници Националне службе за запошљавање-филијале Прокупље, представници Европског ПРОГРЕС-а и многобројни привредници Топлице.
На овој презентацији речено је да је Влада Србије ове године за развој предузетништва издвојила 16 милијарди динара и да ће привредницима бити упућена 33 јавна позива да учествују у додели ових средстава.
Своје програме привредницима Прокупља, Блаца, Куршумлије и Житорађа презентовали су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникације, Министарства привреде, Развојне Агенције Србије, Националне службе за запошљавање, Европског ПРОГРЕС-а и Фонда за инвестициону делатност.
Генерални секретар РПК Ниш Владимир Додић у свом говору је нагласио да се Влада Србије ове године определила за развој предузетништва и да разним подстицајним мерама помогне развој малих и средњих предузећа.