Начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић приредио је новогодишњи пријем за новинаре на којем је грађанима Топлице и Прокупља пожелео срећну и успешну наступајућу 2017. годину .

– Са информисањем грађана Топлице о догађајима из овог дела Србије у прошлој години можемо бити задовољни. Надам се да ће та сарадња у наредном периоду бити још боља и садржајнија, изјавио је он и додао да у 2017. години треба очекивати привредни препород Топлице.

Према његовим речима прошлогодишња октобарска посета премијера Србије Александра Вучића и појединих министара општинама Топличког управног округа означили су правац активности у наредном периоду.

– Почетак изградње ауто-пута Ниш-Прокупље-Мердаре омогућиће отварање нових радних места и запошњавање људи. На овај начин зауставиће се миграција младих из Топлице, рекао је Вукадиновић и истакао да повољна политичка и економска ситуација стварају услове за долазак страних инвеститора у овај део Србије.

Вукадиновић је нагласио да су руководства локалних самоуправа Прокупља, Блаца, Куршумлије и Житорађе велику пажњу у протеклој години посветила изградњи путева, канализационе, водоводне и нисконапонске електро мреже, адаптацији школских објекта а отворене су многе амбуланте и апотеке у градским и сеоским срединама.

– Велики сам оптимиста када је у питању економски и привредни препород Топлице. Због тога је неопходно да сваки појединац на свом радном месту да свој допринос ради свеукупног нашег напретка у свим областима живота, поручио је Вукадиновић.