На 3. седници Организационог одбора обележавања 100-годишњице Топличког устанка прихваћен је Предлог лога и симбола ове манифестације. На седници, којом је председавао председник Одбора начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић, присуствовали су представници министарстава за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, културе и информисања, просвете и технолошког развоја, министарства одбране, Црквене општине Прокупље, као и представници јавног, друштвеног и културног живота све четири општине Топличког округа, разматран је и програм обележавања устанка у локалним самоуправама.

– Стогодишњица Топличког устанка биће обележена на достојанствен начин и уз највеће државне почасти. Топлица је током фебруара 1917. године била једина ослобођена територија у поробљеној Европи. Она је била подстрек за многе друге народе да крену у ослобођење својих крајева од окупатора, изјавио је Вукадиновић и додао да ће ова манифестација трајати од 20. до 26. фебруара 2017. године.

Покровитељ овог значајног догађаја је председник Републике Србије Томислав Николић.

– Неопходно је да се ова манифестација достојанствено обележи, речено је на састанку и истакнуто да ће током седмодневног трајања програма бити организоване многе културне манифестације, као што су изложбе, музички програми, трибине посвећене устанку, међународни симпозијуми, драмске представе, а биће организоване и промоције књига.

Централна манифестација посвећена обележавању овог догађаја одржаће се 26. фебруара 2017. године у Прокупљу.