Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић ,   данас је  у  Прокупљу свечано пустио у рад  „ вај-фај дрво“ , које је Општина Прокупље добила   као награду у оквиру акције „Узми рачун и победи“.

Општина  Прокупље једна је од  12 општина у Србији  чији су грађани послали највише фискалних рачуна у овој акцији и на тај начин дали велики допринос у сузбијању сиве економије.
Свечаном отварању бесплатне интернет зоне  у парку  на Тргу топличких јунака  , присуствовао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић,  начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић, чланови Општинског већа, представници НАЛЕД-а и компаније „Телеком „ који су партнери   на  овом државном пројекту.

-Част ми је што данас овде, испред  споменика Топличким  јунацима   у крају који је познат по јунаштву, али и по археолошким налазиштима, спајамо   историјске и модерне вредности. То је једна веома значајна симболика и надам се да ће ово  вај-фај дрво  служити грађанима Прокупља  који су   били ревносни у овој акцији и допринели подизању свести о значају сузбијања сиве економије, рекао је министар Ружић.

Он је овом приликом истакао да  је преко 85 милиона фискалних рачуна  послато у оквиру ове наградне игре , управо показатељ да су грађани спремни  да изразе своју лојалност у увођењу реда  у држави.
Председник Општине Прокупље Александар Симоновић , захвалио се, пре свега Министарству државне управе и локалне самоуправе  и садашњем  министру Бранку Ружићу, досадашњој министарки  а садашњој премијерки Ани Брнабић,  НАЛЕД-у и Телекому на  веома успешном пројекту  који је грађанима донео   ову награду.