Општина Прокупље је и ове године организовала свечани пријем за ђаке генерације, вуковце основних и средњих школа и награђене на републичким такмичењима у школској 2016/17.години.

Књигама и захвалницама  је награђено 250 ученика, носиоца ових великих признања, што најбоље говори о томе колико је наша општина богата вредним и талентованим младим људима.

-Драга децо, ви сте понос нашег града и његова будућност. Сви ми морамо да поштујемо ваш уложени труд у освајању знања, ваше прегалаштво и одрицање на победничком путу. Сигуран сам да овај успех дугујете својим професорима, али и родитељима, који су вам све време били подршка и чији сте ви, највећи понос. Данас смо овде како бисмо истакли ваш успех и вас као најбоље ђаке и узор свима нама, јер наша је обавеза да истичемо најбоље и да вас, као такве, узимамо за пример генерацијам које долазе, рекао је заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић честитајући ученицима на постигнутим резултатима и успеху.

Он је додао да се Општина Прокупље свих ових година труди да помогне младима у учењу и да средствима која издваја, настоји да им буде подстицај у њиховом даљем школовању и професионалном напредовању.

-Ви сте име нашег града пронели и репрезентовали у најлепшем светлу широм Србије, али за вас и за Прокупље се чуло и ван наших граница. Зато имамо обавезу да вам, када завршите своје школовање обезбедимо услове да се вратите у свој град и у њему живите и стварате, али да се њиме и поносите, као што се он сада поноси вама, нагласио је Пауновић на пријему у част најбољих ђака нашег града.

Ове године по први пут Општина Прокупље је учествовала на Играма пријатељства у Словенији и постигла запажен успех. Екипа коју су чинили најбољи ђаци и спортисти прокупачких школа на достојан начин је представљала не само Прокупље, већ и Србију. Овом приликом и њима и донаторима који су им омогућили одлазак на ово такмичење уручене су захвалнице.

Свечаном пријему, поред директора школа, родитеља и професора награђене деце, присуствовали су и начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић и већници Општине Прокупље.