Заслужни појединци, установе и предузећа у Топлици који су својим стваралаштвом и достигнућима у свим друштвеним областима дали допринос афирмацији тог дела Србије, могу да конкуришу за престижна видовданска признања која додељује Топлички управни округ и носе имена славних српских косовских јунака. Предлози са биографијом кандидата могу се доставити најкасније до 15. јуна 2023.

Организатори традиционалног Сабора, који се ове године одржава 20. пут у порти манастира Светих архангела Гаврила и Михаила у Конџељу, иначе реплике косовске Грачанице и једне од најлепших црквених здања у овом делу Србије, наглашавају да се ради о више повеља које се додељују у различитим областима.

Ради се о признањима која носе назив по косовским јунацима, “Цару Лазару”, “Царици Милици”, ”Југ Богдану”, “Милану Топлици” и “Косанчић Ивану”, а свакако је част бити добитник истих. Ово је прилика да се награде заслужни појединци, установе и предузећа који су се својим деловањем посебно истицали, доприносећи развоју наше друштвене заједнице и чинећи да се за Топлицу надалеко чује – рекао је Златан Миљковић, начелник Топличког управног округа.

Предлози са биографијом и кратким образложењем кандидата могу се доставити на адресу Топлички управни округ, Улица Таткова број 2, 18400 Прокупље, са назнаком “За Организациони одбор за одржавање Светопличког видовданског сабора”, или путем мејла toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs

Текст конкурса може се преузети ОВДЕ.