Српски министар здравља Зоран Станковић у прокупачкој Болници је пустио у рад насавременији мултислајсни ЦТ скенер, у који су Европска унија и Влада Србије уложиле 50 милиона динара.

Станковић је Болници поклонио и савремени дигитални мамограф и отворио реновирано Одељење хирургије у чије опремање је Министарство здравља уложило 3,4 милиона динара.

Веран Матић, директор Телевизије Б92 прокупачком породилишту уручио је мобилни инкубатор из акције „Битка за бебе“, коју води ова медијска кућа, коју је помогао Прокупчанин Драган Грујић, директор Грађевинске дирекције Србије.

У оквиру посете министар је обишао и неколико реновираних одељења Болнице и изразио задовољство учињеним на плану побољшања услова смештаја и лечења болесника у овој здравственој установи.

Општа болница у Прокупљу једина је за Топлички округ и у њој се лечи око 100.000 житеља из општина Куршумлија, Блаце, Житорађа и Прокупље.

До сада је у овој Болници радио ЦТ скенер на коме су се радили прегледи главе и абдомена, али је он пре извесног времена због квара повучен из употребе. На њему се месечно прегледало око 300 болесника или од 1.300 до 1.700 годишње из свих општина Топличког округа.