У знак сећања на Косовски бој на Видовдан, 28. јуна, у манастиру Светих архангела Михаила и Гаврила у Конџељу код Прокупља одржаће се Светоплички (Видовдански) сабор, који се ове године одржава 19. пут. Организатори Видовданског сабора и ове године су Топлички управни округ, манастир „Топличка Грачаница“ у Конџељу и Удружење Топличана у Београду и Нишу.

Уз културно-уметнички програм који ће почети након свечане литургије, у порти манастира Светих архангела Михаила и Гаврила заслужним појединцима, установама и предузећима биће додељене традиционалне „Видовданске повеље“ које носе имена славних косовских јунака.

На предлог „Удружења Топличана“ из Београда, Повеља „Царица Милица“ биће свечано уручена Петри Спасојевић, пијанисткињи из Куршумлије и освајачу више од 30 награда на међународним такмичењима у клавиру, Повеља „Милан Топлица“ Жикици Јовановићу, филмском редитељу и сценаристи из Прокупља, Повеља „Бошко Југовић“ Дејану Андријашевићу, дипломираном инжењеру, Повеља „Југ Богдан“ Радету Вучковићу, композитору, песнику и кантаутору из Куршумлије, док ће Повеља „Цар Лазар“ бити уручена ковид амбуланти Дома здравља у Прокупљу, а Повеља „Иван Косанчић“ Горану Тодићу, привреднику из Блаца.

Повеље се додељују заслужним појединцима, организацијама и удружењима који су својим радом и залагањем допринели афирмацији и развоју Топличког краја, по конкурсу који је раније расписао Топлички управни округ.