У организацији Топличког управног округа на Светосавској академији начелник Топличког округа др Небојша Вукадиновић уручио је Светосавске повеље и захвалнице. Овогодишњи лауреати Светосавских повеља су Апотека Прокупље, прокупачки адвокат Божидар Филиповић и новинар из Куршумлије Љиљана Даниловић, дописник телевизије Б92. Захвалнице су понели радник прокупачке поште Милош Миладиновић, глумац позоришта „Хранислав Драгутиновић“, које ради при прокупачком Дому културе, Радосав Кривокапић и координатор Канцелатије за младе из Куршумлије Петар Дикић.
У присуству представника Топличког округа, Општине Прокупље, свештенства прокупачког храма Свети Прокопије и великог броја грађана одржана је Светосавска академија у Народном музеју Топлице. За ову прилику припремљен је културни програм који је посвећен делу Светог Саве, а у њему су учествовали хор цркве Свети Прокопије, рецитатори, ученици Музичке школе „Корнелије Станковић“.
Беседу о Светом Сави говорио је старешина храма Свети Прокопије отац Никола Илић.
– Данас се сви Свети Апостоли Христови клањају првом српском Апостолу Светоме Сави, који се ревношћу у проповедању Еванђеља Христова изједначио са Светим Апостолима.За Светим Савом се иде само вршећи аванђељске заповести, за Светим Савом се иде само кад Србин испуњава и врши свете еванђељске врлине, кад живи вером Христовом, љубављу Његовом, кад живи за царски небески живот, за небеско царство, као што је то Еванђеље објавио велики Свети Кнез на Косову и приволео српску душу и српску историју и сву српску земљу да се определи за Царство Небеско-рекао је отац Никола.
Уручујући Светосавске повеље начелник Топличког округа др Небојша Вукадиновић је рекао да је пред Комисијом која је одлучивала о додели, а чинили су је представници све четири топличке општине, био тежак задатак, али се и захвалио свима онима који су доставили своје предлоге.

Уручене Светосавске повеље 2015 Уручене Светосавске повеље 2015

Говорећи на Светосавкој академији Вукадиновић је истакао да је година за нама била је тешка и додао да су зато носиоци ових признања људи који су помагали другима и који су чинили добра дела.
новинар Љиљана Даниловић прима Светосавску повељу иy руку нацелника округа др Небојше Вукадиновића.
Захваљујући се на признању директор Апотеке Прокупље Златан Миљковић рекао је да нема узвишенијег дара од Светосавске повеље.
– Циљ Апотеке Прокупље је да грађани буду задовољни нама и ми сами својим радом. Захваљујем се житељима насеља Гарић на предлогу за Светосавску награду – рекао је директор Миљковић истичући да су се у години када Апотека Прокупље обележава 65 година рада трудили да своје услуге приближе грађанима у све четири топличке општине.
Адвокат Божидар Филиповић, који је Светосавску повељу добио за своју несебично пружену руку увек и свима којима је то било потребно, али и за допринос култури града, примајући награду рекао је да је добио многе професионалне награде и да се никада није хвалио али добити Светосавску повељу је велика част, а поготову у граду у коме се родио и живео.
Новинар из Куршумлије, дописник телевизије Б92 Љиљана Даниловић, Светосавску повељу је добила за свој новинарски рад кроз који је несебично помагала другима. Својим репортажама је привукла велики број донатора који су помогли социјално угроженим породицама.

Преузето са сајта www.toplickevesti.com