После три деценије, захваљујући финансијској помоћи Министарства културе у Влади Републике Србије, настављени су археолошки радови на локалитету храма Светог Николе у Куршумлији, односно некадашњег манастирског комплекса из 12. века.
Радовима руководи директор Народног музеја Топлице у Прокупљу Јулка Кузмановић-Цветковић. Према њеним речима археолошка истраживања ове године трајаће месец дана, а изводе се с циљем да се открије обухватни зид некадашњег манастирског комплекса, као и да се уређењем простора око овог, једног од најзначајнијих средњевековних споменика православља и културе у српској историји, одреди будућа намена богомоље, иначе, неколико пута, током векова, пустошене и обнављане.
У екипи археолога, која ће наредних месец дана истраживати овај локалитет, налазе се Тони Чершков из Завода за заштиту споменика културе у Нишу, Емина Кнежевић из Народног музеја у Београду, где се налази стална поставка предмета пронађених на овом локалитету током минулих истраживања, и студент археологије Марко Красић из Ниша.