– За достигнућа у области анатомије, овогодишња Светосавска повеља биће додељена проф. др Милану Милисављевићу из Београда. Овај изузетно врстан стручњак је за свој дугогодишњи рад добио многа признања Града Београда. Члан је многих лекарских друштава, не само у Србији, него у Европи и Америци, изјавио је начелних Топличког управног округа Милан Аранђеловић и додао да је Милисављевић рођен у Прокупљу, где је завршио основну и средњу школу.

– За допринос у области здравства, науке, просвете, културе, спорта и других области, од ове године похвалнице биће додељиване појединцима и установама из свих општина Топличког округа.

Светосавске похвалнице биће додељене Општини Житорађа, учитељици Јелени Бабић из Прокупља, Јани Драговић из Куршумлије и др Мирјани Бојанић Ћирковић из Блаца.

– Све је спремно за обележавање празника Светог Саве и доделу престижних признања. Тим поводом, 26. јануара, у суботу, у Дому културе у Прокупљу, са почетком у 18 сати биће одржана Светосавска академија, на којој ће добитницима бити уручена признања, рекао је Аранђеловић и додао да је предвиђен богат културни програм, а планирана је и изложба радова ученика основних и средњих школа Топличког округа на тему “Свети Сава”.

Милан Аранђеловић је позвао грађане да присуствују Светосавској академији, како би на тај начин одали признање свим добитницима Светосавске повеље и похвалница.