У Прокупљу је основан Одбор за обележавање стогодишњице мобилизације Другог пешадијског пука „Књаз Михајло“, познатијег као Гвоздени пук. Одбор чине представници локалне самоуправе, Војске Србије, Српске православне цркве и борачких организација.

-Ова годишњица биће важан догађај у календару Владе Србије и овде ће се окупити државници, представници војске и црквени великодостојници. Биће организована и војна парада са учешћем припадника 3. бригаде копнене војске, која наставља традицију Гвозденог пука-рекао је данас Срђан Јордачијевић, начелник Топличког округа.

Гвоздени пук је мобилисан у октобру 1912. године и имао је 20.000 бораца. У готово непрекидним ратовима до 1918. године погинули су скоро сви припадници ове јединице а кућамо се вратило само око 500 ратника. Гвоздени пук је јединица са највише колективних и појединачних одликовања и признања.

Поводом овог јубилеја издат је и ЦД који фотографијама, филмским инсертима и копијама оригиналних ратних докумената сведоче о славном путу гвозденог пука.