ПРОКУПЉЕ- Служба хитне помоћи Дома здравља Прокупље набавила је ново, савремено возило за превоз и пружање прве помоћи пацијентима. Нови, савремени санитет, чија је вредност око 4 милиона динара, купљен је уз финансијску помоћ локалне самоуправе која је из буџета издвојила 1,4 милиона динара за ову намену.

-Куповином новог возила, локална самоуправа показује бригу за своје грађане и настоји да им обезбеди што квалитетније здравствене услуге. Оно сто је Дом здравља и планирао у оквиру петогодишњег плана рада, данас је испуњено, тако да ћемо добром сарадњом још много тога урадити у наредном периоду, рекао је начелник Топличког округа др Небојша Вукадиновић.
Директорка Дома здравља, др Мирјана Миладиновић је овом приликом истакла да би без помоћи локалне самоуправе било тешко побољшати квалитет здравствених услуга. Поред новог возила, доста средстава из буџета општине издвојено је и за адаптацију сеоских амбуланти, које добијају потпуно нови изглед, боље услове за рад и квалитетније здравствене услуге.
Начелник Службе хитне помоћи, др Драган Томашевић се захвалио локалној самоуправи која је помогла куповину овог возила, јер, како каже, брзина је један од кључних фактора у збрињавању хитних стања пацијената.
– После 20 година Хитна служба је добила ново, савремено возило, што је од изузетног значаја за наш рад. Битка са временом, што бржи долазак до пацијента, то је оно што је најважније у нашем раду. Кадровски смо изузетно добро обезбеђени, једино је мањак возила проблем сваке Хитне службе. Ми смо сада и у том смислу добро опремљени куповином овог возила, што ће знатно побољшати услуге хитне медицинске помоћи, рекао је др Томашевић.