Организациони одбор за обележавање Светопличког видовданског сабора у манастиру „Топличка Грачаница“ у Конџељу, расписао је конкурс за доделу признања, која носе имена славних српских косовских јунака, „Цар Лазар“, „Царица Милица“, „Југ Богдан“, „Милан Топлица“ и „Косанчић Иван“.

 

Светоплички видовдански сабор, који се сваке године, традиционално одржава у манастиру „Топличка Грачаница“ у Конџељу, прилика је да се награде заслужни појединци, установе и предузећа, који су се својим деловањем посебно истицали, допринoсећи развоју наше друштвене заједнице и чинећи да се за  Топлицу надалеко чује, истакао је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.

 

За поменуте повеље, могу да конкуришу Топличани, који су својим стваралаштвом и достигнућима у свим друштвеним областима, дали допринос афирмацији Топличког округа.

 

Организатори традиционалног Сабора, који се ове године одржава по 18. пут у порти манастира „Светих архангела Гаврила и Михаила“ у Конџељу, наглашавају да се ради о више повеља у истом рангу, које се додељују у различитим областима.

 

Предлоге, са обавезним образложењем, можете доставити Топличком управном округу, на адресу Топлички управни округ, улица Таткова број 2, 18400 Прокупље – за Организациони одбор за одржавање Светопличког видовданског сабора или путем мејла, toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs, најкасније до 21.06.2020.године.