У Блацу је прослављена градска слава, Велика Госпојина. Тим поводом у културном центру Драинац одржана је свечана седница Скупштине општине Блаце, на којој су се присутнима обратили Златко Димитријевић, председник СО Блаце, који је представио извештај о раду Скупштине у периоду од септембра 2015. године до августа 2016, председник општине Блаце Зоран Јозић, који је поднео извештај о раду извршне власти у истом периоду, док је у свом обраћању, начелник Топличког управног окуруга, др Небојша Вукадиновић, између осталог истакао да општину Блаце води одговорна, успешна и стабилна власт која прати смернице Владе Републике Србије на челу са премијером Александром Вучићем.
-Поверење народа на последњим изборима стекли су са преко 60% освојених гласова. Овај проценат обавезује све да радимо на побољшању услова живота свих грађана, истакао је између осталог начелник топличког управног округа др Небојша Вукадиновић.

Председник општине Блаце Зоран Јозић, истакао је да је велика пажња посвећена развоју пољопривреде и туризма те се у складу са тим ради на припреми документације на уређењу блачког језера, археолошког и палеонтолошког налазишта, док је општина из свог буџета за пољопривреду издвојила 24 милиона динара.
-Помогли смо омладину, спортске клубове, пензионере, поправили квалитет рада здравствене установе… рекао је у свом обраћању председник општине Блаце, Зоран Јозић.

slika3

На свечаној седници СО Блаце, уприличеној поводом градске славе, додељене су и награде најбољим председницима месних заједница.
Треће место освојио је Светолик Милановић, председник МЗ Вишесело, друго Милисав Дуњић, председник МЗ Мала Драгуша а прво место освојио је Томислав Милосављевић, председник МЗ Кутловац.
На дан градске славе, од 08 часова у цркви Успења Пресвете Богородице у Блацу служена је Света Литургија, од 15 часова одржана је Свечана седница СО Блаце, док је културно-уметнички програм и прослава општинске славе са грађанима почела од 18 часова, а у вечерњим сатима концерт је одржао Аца Илић.
За ову прилику, Општина Блаце је са својим пријатељима, донаторима, јавним предузећима и установама обезбедила, бесплатно послужење, храну и пиће за све посетиоце.

Општина Куршумлија обележила је Дан општине и градску славу Велику Госпојину. Свечаности су присуствовали представници Владе Србије, суседних општина, Војске Србије, одборника и других гостију.
Председник општине Радољуб Видић казао је у поздравном говору да је финансијска ситуација у општини веома стабилна што показује да се домаћински ради

slika-4

– Буџетом за ову годину определили смо око 35 процената за низ инфраструктурних пројеката, од уређена и асфалтирања путева, преко изградње и реконструкције водовода и канализације. Наставићемо да издвајамо значајна средства за новорођену децу, за социјално угрожене, ученике и студенте које ћемо стипендирати, па до даљег и већег улагања у пољопривреду. Наше комунално предузеће веома успешно послује као и Дом здравља који је први по резултатима рада у региону. И остала јавна предузећа у граду раде успешно па слободно могу рећи да домаћински и успешно управљамо градом, истакао је између осталог у уводној речи председник Видић.
Видић је подвукао да је потребно да се отворе нова радна места и у том делу у претходном периоду локална самоуправа није била успешна. Додао је да очекује помоћ Владе Србије око поновног отварања Куршумлијске Бање.
Након уводне речи председника Видића, пресечен је славски колач чиме је и званично обележена градска слава Куршумлије.
Након тога, награђени су ученици генерације свих куршумлијских школа и ученици који су били најуспешнији на такмичењима, док су радници општинске управе добили јубиларне награде.