У недељу, 28. августа, поводом градске славе – Господјиндана, у Куршумлији је одржана манифестација под називом „Корзо“, у организацији Туристичке организације општине Куршумлија.

Преко хиљаду грађана, од најмлађих до оних најстаријих изашло је на централним улицама града, обилазећи поставке од „Трифунове пекаре“, преко хотела „Европа“ па све до кафана „Пролеће“ и „Козара“. Полазници дечијег вртића „Сунце“продефиловали костимирани главним улицама уз пратњу родитеља.У некадашњем хотелу „Европа“ је одржана и позоришна представа „Сузе и бисери“, драмског студија из Прокупља, а на платоу у парку Туристичка организација је организовала изложбу слика са овогодишње ликовне колоније. За добро расположење свих шетача побринуо се и староградски оркестар „Мерак“ из Ниша, који је нежним звуцима својих инструмената дочарао амбијент некадашње чаршије.

Иначе, куршумлијски корзо је у прошлости било место окупљања свих њених житеља, деце и младих, средовечних и старих. Корзо је било место за „видети и бити видјен“, место сусрета и размене важних и неважних вести, парада лепоте, смеха и разговора, разоноде, жагора и доброг расположења. Али је ипак, и пре свега, Корзо било шеталиште.

За стари куршумлијски Корзо можемо да кажемо да је као друштвена институција изумро, баш као што су изумрли и изумиру и многи други симболи старе урбане културе код нас, али и другде у свету.