У Свечаној сали зграде Градске управе у Прокупљу, 2. марта са почетком у 14:15 сати одржаће се заједнички радни састанак на коме ће осим Гордане Чомић министарке Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, присуствовати и државни секретари Олена Папуга и Нинослав Јовановић, као и релевантни представници државних органа и институција које се баве пословима остваривања људских и мањинских права на локалном нивоу.

Начелник Топличког округа Златан Миљковић који је и домаћин скупа истиче да је жеља да се у наредном периоду унапреде људска и мањинска права у Топлици, а на дневном реду ће бити питање заступљености припадника националних мањина у локалним самоуправама, остваривање права на службену употребу језика и писама националних мањина, активности везане за предстојећи попис становништва и општа питања о остваривању људских и мањинских права у локалним самоуптрава у Топличком управном округу са посебним освртом на образовање.

Поред градоначелника Прокупља, учешће на састанку ће узети и председници Блаца, Куршумлије и Житорађе, директори Центра за социјални рад, филијала Националне службе за запошљавање, као и представници полиције.

Састанак ће се одржати уз поштовање свих прописаних превентивних мера пандемије вируса корона.