Начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић разговарао је са начелником Нишавског управног округа др Александром Цветковићем о проширењу сарадње између руководстава локалних самоуправа и привредника из општина које се налазе у ова два округа. Састанку је присуствовао и председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

– Представници локалних самоуправа Топличког и Нишавског управног округа у наредном периоду требало би да имају више заједничких састанака, како би решавали одређене проблеме од интереса за грађане овог дела Србије, изјавио је Вукадиновић и нагласио да је током разговора са Цветковићем било говора и о примени Закона о инспекцијском надзору и прекограничкој сарадњи са Бугарском.

Начелник Нишавског управног округа нагласио је да представници општина и градова Топличког и Нишавског округа треба више да се састају и разговарају о могућностима решавања одређених проблема.

– Код надлежних институција и органа општине Топличког и Нишавском управног округа могу заједнички да наступају како би се изградили одређени инфраструктурни објекти. Ту првенствено мислим на путну мрежу, рекао је Цветковић и додао да у наредном периоду треба организовати и састанак привредника ова два округа.

Председник прокупачке Општине Мирољуб Пауновић изјавио је да је свака сарадња са суседним општинама добродошла.

– Као што је познато, поједине општине Нишавског управног округа већ су успоставиле прекограничну сарадњу са Бугарском. Сигурно је да у оквиру пројекта Прекограничне сарадње “Србија-Бугарска” постоји могућност да општина Прокупље заједно аплицира са неком од локалних самоуправа Нишавског управног округа, изјавио је он и додао да би стечена искуства појединих локалних самоуправа Нишавског управног округа у реализацији овог пројекта добродошла представницима прокупачке Општине.