Како би указали на услове, права и обавезе које треба да испуњавају, али и информисали младе људе о начину пријављивања и бенефитима које пружа служење војног рока, Министарство одбране организовало је у центру Прокупља промоцију војног позива.

Начелник Топличког управног округа Златан Миљковић обишао је штанд Војске Србије и на тај начин подржао њихове активности, али и сам апеловао на младе људе да се пријаве и прођу војну обуку која траје 6 месеци.

Југ Србије, а посебно Топлички округ је међу најзаинтересованијим када је војнички позив и служење активног војног рока са оружјем у питању. За добровољно служење војног рока нарочито предњаче девојке и младићи који намеравају да ступе у професионалну војну службу – прокоментарисао је Миљковић.

Током промоције добровољног служења војног рока са оружјем, припадници Војске Србије делили су заинтересованим Прокупчанима промотивни материјал у коме се могу информисати о свему што их занима, од пријављивања, прикупљања документације, до начина на који се јављају у касарну.

Иначе, обавезно служење војног рока је 2011. године Уредбом Владе Србије замрзнуто за све грађане старије од 18 година и од тада се на добровољној основи служи војска под оружјем.

Поред начелника Миљковића, штанд Војске Србије обишао је и Милан Аранђеловић, градоначелник Прокупља.