Начелник Топличког управног округа Златан Миљковић одржао је радни састанак са Александром Милићевићем, директором Регионалне канцеларије привредне коморе Ниш, доц. др Миланом Ранђеловићем, директором Научно-технолошког парка Ниш и Мајом Башић, координатором Привредне зоне “Хисар” у Прокупљу. Циљ састанка је успостављање званичне сарадње између ових субјеката и Топличког управног округа у сврху довођења инвеститора за Привредну зону „Хисар“ у Прокупљу.

Према речима начелника Топличког управног округа, ова 2 субјекта су одвојено или заједно у претходном периоду обезбедили  довођење готово свих инвеститора на подручју Нишавског округа у последњих десетак година, тако да је њихово искуство у овом порцесу веома значајно.

Још увек се не зна колико ће фирми пословати у оквиру Привредне зоне „Хисар“ али ће одабир бити вођен према економској вредности понуда, бројем људи који ће бити запослени, као и делатностима које намеравају да обављају. Када Привредна зона заживи пуним капацитетом како је планирано, упослиће раднике са подручја Топличког али и Нишавског округа. Очекујемо да ће највећи број незапослених са евиденције Националне службе за запошљавање којих је тренутно око 10.000, пронаћи посао у некој од фирми која ће пословати у Привредној зони – истакао је Залтан Миљковић начелник Топличког управног округа .

Научно-технолошки парк Ниш је институција чији је један од оснивача Република Србија и без обзира што се налази физички у Нишу, поље деловање и подршке тиче се читавог региона југоисточне Србије.

Обзиром да Топлички управни округ јесте у непосредном окружењу НТП Ниш а на иницијативу начелника Округа ми смо дошли да се упознамо са потенцијалима и тренутним активностима Града Прокупља и да разговарамо о томе како би НТП Ниш могао да подржи Привредну зону „Хисар“ у привлачењу инвеститора, унапређењу конкурентности локалне привреде и пружању подршке неким локалним компанијама које би могле да се баве информационим технологијама – рекао је на састанку доц.др Милан Ранђеловић, директор НТП Ниш.

Директор Регионалне канеларије Привредне коморе Ниш Александар Милићевић наглашава да је овај радни састанак само наставак дугогодишње сарадње коју имају са начелником Топличког управног округа Златаном Миљковићем.

Свакако да је врло битно да се што већи број субјеката укључи како би помогли да се Топлички крај брже развије и да добије једну посебну димензију у побољшању запослености. Потенцијалне фирме које би као инвеститори дошле у Преивредну зону „Хисар“ требале би да буду на једном вишем нивоу и у томе ће се огледати наша помоћ – додаје Милићевић.

Члан Градског већа Прокупља и координаторка Привредне зоне „Хисар“ Маја Башић представила је гостима из Ниша потенцијале и могућности будуће Привредне зоне која се налази у непосредној близини града, а која се простире на 16 хектара површине.

Иначе, вредност прве фазе радова на површини од 10 хектара је 98 милиона динара, од тога 80% финансира Република Србија а 20% Град Прокупље. Завршетак радова планиран је за 2 месеца.