Председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић посетили су Компанију “Hissar” која послује у саставу “Пионира” из Суботице. Током посете они су разговарали са директорком “Hissara” Нинославом Рајичевић о досадашњем раду Компаније и плановима за наредни период.

– Током јануара посетили смо приватна предузећа “GAMA consultingdoo, “Toplica Gradnju” i “CIP” doo, са синдикатом и Унијом привредника, послодаваца и занатлија топличког региона потписали Споразум о формирању социјално-економског савеза и присуствовали презентацији појединих пројеката. Посетом Компанији “Hissar” руководство локалне самоуправе наставља сарадњу са привредницима, рекао је председник Пауновић и додао да је веома битно да се менаџменту свих фирми каже да је прокупачка општина погодно подручје за улагања.

Према његовим речима, међусобна сарадња привредника и руководства локалне самоуправе је неопходна из разлога што се на тај начин стварају претпоставке за проширење постојећих капацитета и улагања у нове инвестиције.

Директорка “Hissara“ Нинослава Рајичевић информисала је Пауновића и Вукадиновића о раду Компаније, постигнутим резултатима у претходном и плановима за наредни период.

– У разговору са привредницима и потенцијалним инвеститорима настојимо да објаснимо које су то погодности и предности које локална самоуправа, у складу са својим овлашћењима и прописима, може да омогући да се настави са проширењем постојећих производних капацитета или крене са изградњом нових фирми, изјавио је Пауновић и нагласио да се на тај начин стварају претпоставке за запошљавање нових радника, а самим тим и повећава стандард запослених и њихових породица.

"Хисар" Прокупље

„Хисар“ Прокупље