Полагањем венаца на Споменик палим борцима у Народноослободилачком рату од 1941. до 1945.године обележена је годишњица ослобођења Прокупља у Другом светском рату. Венце на споменик положио  је председник Општине Прокупље Александар Симоновић, припадници војске Србије на челу са командантом Треће бригаде копнене војске Србије пуковником Предрагом Грбићем, начелник Топличког  управног округа Небојша Вукадиновић, представници СУБНОРА-а, борачких организација и удружења.

Ово је била прилика да се истакне важност овог датума, када је Прокупље  пре 72. године први пут ослобођено у Другом светском рату.

Обраћајући се присутнима председник Општине Прокупље Александар Симоновић је подвукао  да су октобарских дана 1941.године борци Топлице  показали велику храброст, јунаштво и родољубље.

-Топличани су одувек баштинили антифашистичку традицију и у оба светска рата дали су огромне жртве за своју слободу. Топлица је током Другог светског рата слободу платила са 30 хиљада жртава и дала 20 народних хероја. Рат се завршио победом слободарских снага. Резултати те борбе били су слобода и мир, за које ми сада дугујемо  захвалност нашим прециима, који су најбоље знали колика је цена слободе и како је њена вредност немерљива, истакао  је Симоновић и додао да су бранећи људска права и вредности на којима се темељи модерна светска цивилизација и европска заједница, хероји Топлице, вечно уписани у сећања својих потомака и живота свога краја.

Симоновић је подвукао да ће се памтити јунаштво Топличана и да ће се зарад будућих покољења и убудуће неговати сећања на народноослободилачку борбу.

-Да бисмо имали бољу будућност морамо радити на свим пољима. Захваљујући добром планирању, одређивању приоритета и доброј сарадњи са републичким институцијама у протеклом периоду реновиране су многе школе, вртићи, а град је добио нове културне и образовне садржаје. Трудили смо се да сигурним кораком обнављамо привреду Прокупља и градимо инфраструктуру. Све што смо радили урадили смо да бисмо имали квалитетније и лепше место за живот свих нас, изјавио је Симоновић и нагласио  да је заједнички задатак свих Прокупчана, стварање бољег и лепшег живота по мери свих грађана.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић са сарадницима приредио је пријем за све учеснике данашње свечаности.

Обележавање овог важног датума увеличали су рецитатори ОШ “Никодије Стојановић Татко“ и хор Музичке школе” Корнелије Станковић”.