Полагањем венаца на Споменик палим борцима у Народноослободилачком рату, обележен је Дан ослобођења Прокупља. Венце су положили представници Општине Прокупље, СУБНОР-а, Војске Србије, Топличког управног округа, Полицијске управе и многобројне борачке организације.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је 9. октобар значајан датум из историје не само нашег града, него и Србије.

– Обележавајући Дан ослобођења, ми се сећамо наших жртава, знаних и незнаних јунака који су дали своје животе и уткали их у будућност земље Србије. Памтећи  њихово јунаштво ми налазимо снагу да данас у слободи водимо своју борбу за бољи живот наше деце и будућих генерација, рекао је он и додао да је Прокупље први пут у Другом светском рату ослобођено 9. октобра 1941. године.

Он је напоменуо да је тих ратних дана, као и много пута раније, Топлица показала своје родољубље и да је храбро започета оружана борба против вишеструко надмоћнијег непријатеља.

– Топлица је током Другог светског рата за слободу дала 30 хиљада жртава и 20 народних хероја. Рат се завршио победом слободарских снага. Резултат је наша слобода, мир и наша захвалност прецима, који су најбоље знали колика је цена слободе и како је њена вредност немерљива, истакао је Пауновић.

За све учеснике прославе заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са сарадницима приредио је пријем. У културном делу програма учествовао је Дечији хор Дома културе и ученици Гимназије.