Полагањем венаца и поменом за настрадале код споменика борцима рата од 1990. до 1999. године обележен је 24. март, Дан сећања на страдале у НАТО агресији.

Oд почетка бомбардовања које је трајало 78 дана прошле су 22 године, а цвеће и венце на спомен-обележје у Прокупљу положили су заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал мајор Петар Цветковић, начелник Топличког управног Округа Златан Миљковић, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић, председник Скупштине Дејан Лазић чланови породица погинулих и удружења грађана.

Нападнут је народ, који воли слободу, народ који се кроз векове своје државности увек борио на страни правде, на страни која је човечанству доносила напредак и победу над злом. Жеља свих нас је да се ти дани никад не понове, ни нашем, нити било ком другом народу у свету – речено је између осталог на обележавању годишњице НАТО агресије у Прокупљу.

Помен жртвама рата и НАТО агресије служило је свештенство цркве Свети Прокопије заједно са свештенством Епархије топличке, док су у културно уметничком делу програма учествовали ученице Музичке школе „Корнелије Станковић“, Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ и „Никодије Стојановић Татко“.