Литургијом у част и помен косовским јунацима, у Цркви светих архангела Михаила и Гаврила у Конџељу започео је Светоплички видовдански сабор, четрнаести по реду.

Окупљене Топличане, представнике свих општина, Војске, Полиције, јавних установа, привреднике, уметнике, научнике, поздравио је домаћин славе, начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић.

– Данас, на овај велики дан српске историје, дан када се отаџбина бранила од тада највеће, турске силе, окупили смо се да поменемо све српске мученике и јунаке. Топлица је поносна на људе који су својим успехом, из било које области, допринели да  она буде препознатљива, али данас се морамо окренути ка будућности, да радимо и развијамо наш крај, рекао је др Вукадиновић и нагласио да је са овог места упућен позив свим добронамерним људима, да дођу и уживају у ономе што им Топлица нуди из својих винограда, њива и воћњака.

Традиционално на Видовдан додељују се саборске повеље, које су и ове године за заслуге у развоју и промоцију привредних и културних вредности  топличког краја добили најуспешнији људи пореклом из Топлице, који су током године дали свој допринос очувању српства и традиције српског народа.

Домаћин славе др Небојша Вукадиновић, начелник Топличког округа уручио је повеље овогодишњим добитницима.

Једина жена међу добитницима, којој је припала част да добије повељу „Царица Милица“ је Нада Протић, предузетница, родом из Куршумлије, живи и ради у Београду. Повеље „Милан Топлица“ добили су Горан Недељковић, Миљурко Вукадиновић и Милорад Јевтић. Повеља „Бошко Југовић“ уручена је др Павлу Галићу, док је повеља „Косанчић Иван“ припала Божидару Ждраљевићу и Дејану Ивановићу, док је овогодишњем домаћину Сабора др Небојши Вукадиновићу припала част да буде добитник повеље „Југ Богдан“.

– И ове године у организацији Удружења Топличана у Београду, Завичајног удружења Топличана у Нишу, Топличког управног округа и Црквене општине Конџељ, одржан је 14. по реду Светоплички сабор. Сврха Сабора је афирмација Топлице и Топличана, окупљање људи који помажу развој Топлице и чувају традицију свог народа, рекао је председник Удружења Топличана  Драган Владисављевић.

У оквиру Видовданског сабора додељене су и награде ауторима најбољих литерарних радова, ученицима основних  топличких школа. Овом приликом награђенима су додељене књиге, а публика је имала прилику и да чује награђене радове.

Саборске свечаности настављене су  наступом  Дечјег хора Дома културе, мини концертом Оливера Стојиљковића, док је  у поподневном програму одржан концерт Музичке школе „Корнелије Станковић“, промоција часописа „Топлички венац“, као и промоције књиге „Топличка архиепископија“ мр Радоја Костића и књиге „Дванаест топличких апостола“ Ранђела Јанићијевића.

Смотром културно-уметничких друштава из Топлице завршене су овогодишње славске свечаности у Конџељу.