На седмој седници Савета Топличког управног округа разматрани су Извештаји о стању буџета у првих девет месеци у свим општинама Округа и могућностима унапређења привредних активности у овом делу Србије. Осим начелника Топличког управног округа др Небојше Вукадиновића, седници су присуствовали председници Општине Прокупље и Блаца Мирољуб Пауновић и Иван Бургић и начелник Општинске управе Куршумлија Владан Јовановић.
Говорећи о приходима и расходима у буџету за период јануар-септембар председник Пауновић је рекао да је задовољан стањем у реализацији буџета и да локална самоупрама на време испуњава све своје обавезе према директним и индиректним корисницима.

ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА САВЕТА ТОПЛИЧКОГ ОКРУГА  ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА САВЕТА ТОПЛИЧКОГ ОКРУГА

– И поред тешке финансијске ситуације за девет месеци издвојена су значајна средства за радове и пуштање у рад новог обданишта. Средства си издвојена и за радове на Дому културе, санацији мокрих чворова у свим основним и средњим школама у градским и приградским срединама, одржавању и санацији категорисаних и некатегорисаних локалних и атарских путева и других инфраструктурних објеката. У протеклом периоду године издвојена су значајна средства и за социјална давања, као што је повећање једнократне новчане помоћи, куповине 400 метара кубних огревног дрвета, поделе пакета са основним животним намирницама, итд- изјавио је Пауновић и додао да и у прокупачким јавним предузећима, у складу са Законом о максималном броју запослених, има одређен број вишка радника.
Председник блачке општине Иван Бургић рекао је да су они буџет за девет месеци остварили са 87 одсто и да су имали суфицит од 12 милиона динара. Према његовим речима све своје законске обавезе према директним и индиректним корисницима они благовремено извршавају.
Начелник Општинске управе Куршумлије Владан Јовановић нагласио је да су они задовољни приходима и расходима буџета у протеклом делу године.
Говорећи о унапређењу привреде у овом делу Србије начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић је рекао да је инвеститор из Шведске заинтересован за изградњу Фабрике за рециклажу отпада.
– Пре доласка потенцијалних инвеститора неопходно је да се припреме одговарајући планови и пројекти како би се ова фабрика направила у некој од општина Топлице, рекао је он и додао да је неопходно и да се интензивира и прекогранична сарадња са Бугарском.
Вукадиновић је говорио и о емигрантској кризи која је присутна у Србији и припремама локалних самоуправа за евентуални прихват емиграната у својим општинама.

Преузето са сајта www.toplickevesti.com