Општину Прокупље данас је посетио помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милош Јанковић.

На састанку са представницима локалне самоуправе, председником Општине Прокупље Александром Симоновићем, члановима Општинског већа,  председником СО Прокупље и  начелником Топличког округа, Јанковић је разговарао о стању у установама социјалне заштите у општини Прокупље и о конкретним корацима за превазилажање проблема у тој области.

– Општина Прокупље је пример добре праксе разумевања природе проблема  социјалне заштите. У складу са могућностима, локална самоуправа улаже велики напор  да унапреди социјалну заштиту и поред многих других проблема као што су инфраструктура, образовање и други приоритети у  општини. Обилазећи установе социјалне заштите уверио сам се да у раду локалне самоуправе у Прокупљу, социјална заштита заузима ако не прво, онда сигурно друго место по приоритету. Сходно томе, као и великом напору који руководство Општине Прокупље улаже, надам се да ће Министарство имати још више разумевања када је у питању социјална заштита. Средства која су била намењена за социјалну заштиту наменски су трошена, што још више даје могућност за њихово повећање, како би уместо три или четри услуга, грађанима Прокупља било омогућено још више услуга које пружа социјална заштита, рекао је Јанковић и додао да ће Министарство ускоро разматрати могућност за повећања наменских средстава општини Прокупље.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић је рекао да је посета помоћника министра доказ да  Министарство за  рад, борачка и социјална питања, као и цела Влада Републике Србије  изузетно  брине и поклања  велику пажњу нашој општини.
– Увек када дође неко из Владе ми искористимо прилику да разговарамо и о будућим пројектима и плановима. Оно што је веома битно показали смо да веома водимо рачуна о социјалној заштити наших грађана, као и договори чији ће резултати бити видљиви већ у наредној години, истакао је председник Симоновић.
Заједно са руководством општине Прокупље, Јанковић је посетио Дневни боравак „Сунце“, чији су корисници деца са посебним потребама. Ова установа данас је обележила  20 година од оснивања Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести  у Прокупљу.
-Овако развијена установа у једној неразвијеној општини је велики успех за све  који су се залагали да она буде оно што јесте, а то је, сигуран сам једна од десет најуспешнијих у Србији. Министраство ће и даље настојати да помаже и финансира све добре пројкте чијом ће реализацијом услови у Дневном боравку бити још бољи, казао је помоћник министра за рад, борачка  и социјална питања, Милош Јанковић, који је данас обишао и Центра за социјални рад и Дом за смештај и негу старих лица у Прокупљу. Он је такође био и гост Народне библиотеке „Раде Драинац“, где је 2014. године добио престижно признање „Драинчеву награду“.