Пројекат Саветодавна служба за грађане има за циљ да успостави делотворан, ефикасан и одржив систем бесплатне правне помоћи за становнике Прокупља, а посебно за најугроженије групе грађана. Корисницима ће бити пружана бесплатна практична помоћ у обезбеђивању докумената и остваривању права, односно биће омогућена већа доступност услуга које су у надлежности локалне самоуправе, институција за запошљавање, социјалне и здравствене заштите, судства и полиције.

Саветодавна служба за грађане у Прокупљу финансиранa je средствима Европске уније и Владе Швајцарске преко Програма европског партнерства са општинама – ЕУ ПРОГРЕС. Пројекат вредности 33.000 евра, у сарадњи са Oпштином Прокупље, спроводи Удружење Рома Прокупље.

Менаџер ПРОГРЕС – а Грем Тиндал је изразио задовољство због добре сарадње са локалном самоуправом која је довела до отварања Канцеларије за правну помоћ грађанима и најавио је отварање сличних канцеларија у Србији.

– Улога ПРОГРЕС – а је да подржи релевантне стратегије Владе Србије. Ова канцеларија је друга у Србији, а сличну смо отворили у Новом Пазару и резултати су позитивни у смислу да је велики број грађана, посебно старих и особе са инвалидитетом затражило помоћ.

Отварању канцеларије присуствовао је помоћник министра у Министарству за људска и мањинска права, државну управу и локалну самоуправу Александар Радосављевић, као и начелник округа Срђан Јордачијевић.