-Влада Србије има велике планове за Топлицу,  за  Прокупље и све остале општине које су до сада биле запостављане.  Не смемо дозволити да Топлица остане празна  без становништва, јер све општине Топличког округа сада имају мање становника, од Подујева , рекао је премијер Србије Александар Вучић данас  у Прокупљу где су га дочекали народни посланик Дарко Лакетић, начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић, председник Општине Прокупље Александар Симоновић и сви чланови Општинског већа Општине Прокупље.

Он је  заједно са министрима, Младеном Шарчевићем и Вањом Удовичићем, као и народним послаником Дарком Лакетићем и представницима Општине Прокупље, посетио новоизграђени објекат Предшколске установе „Невен“ , у који је Влада Србије уложила око  80 милиона динара.

-Када говорим о великим плановима, осим аутопута који смо намерно одабрали да иде кроз Топлицу,како би се овај дуго запостављани крај развијао, спремни смо да  потпуно помогнемо Прокупљу . Определили смо седам милиона динара за Основну школу „Ратко Павловић Ћићко“, 14 милиона за Средњу пољопривредну школу „Радош Јовановић Сеља“ и два милиона за Дом за негу и смештај стрих лица. Помоћи ћемо и формирање нове индустријске зоне и њено комплетно опремање, казао је премијер Вучић и додао да ће Прокупље, поред Компаније Леони, имати још једну велику фабрику која ће упослити велики број радника.

-За све то потребни су нам милиони, али ми смо спремни  за сва та улагања, ако треба и за куповину земљишта, али и за улагање у локалне путне правце као што су према Белом Камену и Рибарској Бањи.

Премијер је похвалио руководство Општине Прокупље, које се, како је рекао, ни динара није задужило и обећао да ће помоћи  да становништво у Прокупљу боље живи.

У присуству руководства Општине Прокупље и великог броја грађана, премијер је свечано отворио  реновирану зграду Дома културе и позоришта у које је ресорно министарство уложило 60 милиона динара.

-Драго ми је што сте ме дочекали у оволиком броју.  Ја вам са овог места могу обећати пре свега бољу будућност, што  ћемо остварити изградњом аутопута Ниш-Приштина, који ће допринети развоју вашег краја. Пензионерима могу обећати новчану помоћ крајем године, а радницима у јавном сектору повећање плата, изјавио је премијер Вучић.

Након посете Прокупљу премијер Вучић , је наставио обилазак Топлице и са сарадницима боравиће у Куршумлији , Куршумлијској и Пролом Бањи.