Расписан конкурс за обуку за ЦНЦ оператере, начелник Топличког управног округа: Позивам младе људе из Топлице да конкуришу

-Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, која у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије као водећим партнером реализује пројекат “Подстицање запошљавања младих” и Техничка школа “15. мај” позивају незапослене младе из Прокупља и општина Топличког округа да се пријаве на конкурс за обуку за ЦНЦ оператере. Конкурс је отворен до 8. септембра, казала је на данашњој конференцији за новинаре директорка ове Школе Биљана Миленковић.
Овој конференцији присуствовао је и начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић.

Пројекат “Подстицање запошљавања младих” спроводи се у оквиру Немачке развојне сарадње, а обука у оквиру јавно-приватног партнерства између Града Прокупља, Техничке школе “15. мај”, ГИЗ-а и шест компанија из Прокупља: “Гама консалтинг”, “Егзит”, ТЗР “Рисајклинг индустри”, “ЧИП”, “Металург” и “Амтулс”.
Вредност овог пројекта износи 133.000 евра, од којих 50 одсто обезбеђује локална самоуправа и компаније потписнице уговора.


-На конкурс се могу јавити незапослена лица из Топличког округа која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање, старости од 18 до 35 година, која имају средње стручно образовање техничког смера. Обука, која почиње 17. септембра, трајаће два и по месеца, укључујући и радне суботе, изјавила је директорка Миленковић и додала да ће се обука одвијати у Техничкох школи, али и у компанијама које су потписале уговор о реализацији пројекта.
Обука 12 кандидата, који буду изабрани је бесплатна.

Након завршене обуке, полазници полажу испит, и добијају сертификат, као и прилику да се запосле у складу са потребама компанија.
-Позивам младе људе који су заинтересовани за преквалификацију да се јаве на овај конкурс, из разлога што након завршетка обуке могу брже да нађу запослење, рекао је начелник Топличког управног округа Милан Аранђеловић и додао да су многи радници, који раде у компанијама “Леони” и “Бизлинк”, ишли на преквалификације.
Према његовим речима, школе ће у наредном периоду пратити потребе привреде и на тај начин прилагођавати упис ученика и своје школске програме.
Током реализације овог пројекта, формиран је и Центар за обуку незапослених лица у Техничкој школи, чије отварање се очекује крајем овог месеца.
-Хвала локалној самоуправи, члановима Градског већа, ГИЗ-у, компанијама… Без њих, ништа од овога не би било, закључила је директорка Техничке школе “15. мај” Биљана Миленковић.