Начелници округа са сарадницима и представницима Шумадијског, Моравичког, Поморавског, Зајечарског, Расинског, Рашког, Нишавског, Топличког, Севернобанатског, Јужнобанатског и Пиротског управног округа, у понедељак, 16. октобра 2017. одржали су радни састанак у великој сали Пиротског управног округа.
Ово је било прво окупљање у таквом броју, после састанка са министром господином Ружићем у Нишу, 31. јула 2017. када је за представника и координатора свих начелника управних округа постављена начелница Јужнобанатског управног округа, госпођа Данијела Лончар.


Радни састанак је обављен по следећем дневном реду:

  1. Извештај са координационе комисије
  2. Сагледавање конкретних проблема у сваком Управном округу
  3. Разно

Недостатци у функционисању управних округа су главни проблем и сметња за успешније и продуктивније пословање, почевши од корекција у стручним службама и окружним подручним јединицама. Уклањањем перманентних недостатака и пропуста у радо свих субјеката, дошло би се до ефикасније и боље комуникације, што би резултирало бољитком на свим нивоима руковођења. Наше ресорно министарсво, Министарство за државну управо и локалну самоуправо је отворено за сарадњу, кроз пружање подршке, стручно саветовање