Начелник Топличког управног округа, Милан Аранђеловић, данас је разговарао са помоћником министра за трговину, туризам и телекомуникацију-сектор туристичке инспекције, Вером Божић Трефалт и председником Управног одбора Туристичке организације Србије, др Ратком Вушуровић, о развоју туризма у све четири топличке општине.

Аранђеловић је истакао да Топлица располаже богатим културним и историјским наслеђем и природним потенцијалима који нису у довољној мери валоризовани.

-У наредном периоду, већа пажња ће се посветити развоју туризма на локалном нивоу, са посебним акцентом на сеоски туризам. Да би се ово остварило, неопходно је да стручни људи из различитих области покажу који су то туристички потенцијали овог дела Србије и на који начин се они могу најбоље искористити за развој многих грана привреде, које су саставни део туристичке понуде, изјавио је он и додао да Луковска и Пролом бања треба да буду пример како се на најбољи начин промовишу и користе туристички потенцијали.

На састанку, на којем је присуствовао и председник општине Прокупље Александар Симоновић, договорено је да локална самоуправа  препозна своје потребе у области туризма, како би се направили пројекти и, уз финансијску подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, реализовали.

-Туризам, као привредна грана, утиче и на развој других области привреде. Сваки уложени динар у ову област, вишеструко се враћа, рекао је Аранђеловић и додао да ће се у наредном периоду већа пажња поклонити развоју и искоришћености изузетно богатих, али недовољно искоришћених туристичких потенцијала у Топлици.