У Житорађи је одржана седница Савета Топличког управног округа којој су присуствовали председник Општине Куршумлија Радољуб Видић, Житорађе Слађан Младеновић, заменик председника Општине Блаце Иван Бургић и члан Општинског већа Општине Прокупље Милица Ерић.
Начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић информисао је чланове Савета да ће се централна манифестација обележавања 100 година Топличког устанка одржати у Прокупљу.
– На основу Програма обележавања значајних датума из ослободилачких ратова Србије, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, свечаности посвећене стогодишњици Топличког устанка биће одржане од 24. до 26. фебруара 2017. године. Покровитељ ове манифестације биће председник Републике Србије Томислав Николић, рекао је Вукадиновић и додао да ће у најскорије време бити формиран и Организациони одбор за обележавање овог значајног јубилеја.
Говорећи о Стратегији развоја јавног информисања до 2020.године закључено је да све топличке општине за наредну буџетску годину планирају средства за штампање билтена „Топличке новине“.
У циљу заштите жртава од насиља у породици наглашено је да у наредном периоду треба наћи могућност привременог смештаја лица која су претрпела насиље.
– На основу информација из Полицијске управе Прокупља број кривичних дела општег и привредног криминала је у опадању, али се број жртава насиља у породици повећао, речено је на седници и наглашено да је неопходно обезбедити привремени смештај за жртве насиља.
Чланови Савета су нагласили да је у циљу спречавања промета дувана и производа од дувана ван продајних места неопходно веће ангажовање комуналне инспекције.
Говорећи о Закону о озакоњењу истакнуто је да све надлежне службе локалних самоуправа треба да уложе додадне напоре да се овај посао заврши у предвиђеном року, односно до 26. новембра ове године.