У сали Скупштине града Ниша, 9. септембра 2016. године одржан је састанак о примени Закона о озакоњењу. Састанкук су присуствовали представници Министарства грађевине помоћник министра Ђорђе Милић и државни секретар Александра Дамњановић, начелници Нишавског и Топличког управног округа др Александар Цветковић и др Небојша Вукадиновић, и представници локалних самоуправа из ова два округа.

На састанку се говорило о примени Закона и проблемима за обављање и примену овог Закона на терену и да ли ће тај посао бити завршен у року који је предвиђен.
Ради боље и ефикасније примене овог Закона, потребна је боља сарадња са другим министарствима како би спровеле ове активности у предвиђеном року.

У Србији је близу 800 хиљада захтева за озакоњење који се разматрају, а тек ће од сада почети и легализација објеката за које је захтев поднет после доношења најновијег Закона о озакоњењу.
Представници министарства се сада упознају са оним колико је урађено и где су највећи проблеми, а после 20. септембра на сајту ће бити објављена упутства за надлежне у локалним самоуправама како би поступање свих било јединствено.  Иако је сателитски снимак каснио више месеци, неће бити продужетка рока Закона о озакоњењу, изјавила је Александра Дамњановић, државна секретарка Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре,  после састанка са представницима градова и општина са југа Србије. За све који се надају да ће као и много пута раније и овај Закон бити продужен, Дамњановић тврди да се то неће десити, што значи да ће сви објекти за које није започета легализација до краја новембра, бар како закон каже, бити срушени.

На састанку су била разматрана сва спорна питања на која су општине и градови наишли у примени Закона, а све у циљу уједначавања управне праксе и убрзања рада на овим предметима.