Центар Министарства одбране Прокупље, Топлички управни округ и Општина Прокупље, организовали су пријем за ученике примљене из грађанства у Војне школе за школску 2017./18 годину са територије надлежности Центра Министарства одбране Прокупље.

Милан Милутиновић из Куршумлије је уписао Војну гимназију, Данило Гардашевић, Андрија Антић и Радмила Ђорђевић из Прокупља Средњу стручну војну школу, а кадет Милош Стојановић  Војну академију.

Поред ученика и њихових родитеља, церемонији свечаног испраћаја примљених кандидата из грађанства у војне школе, присуствовали су и начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић, начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић, посланик у Скупштини Републике Србије Хаџи Милорад Стошић, командант прокупачког Гарнизона потпуковник Драган Миленков, представник ВБА у Министарству одбране, заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић, заменик председника Општине  Блаце Иван Бургић,  шеф управних послова Полицијске управе Прокупље Никола Лутовац, представници Сектора за ванредне ситуације одељење Прокупље Радмила Вујисић и Србослав Бисерчић и начелник Центра Министарства одбране Прокупље потпуковник Срђан Спасић.

У знак сећања на овај пријем ученици су добили пригодне поклоне, а по налогу Министарства одбране Горану Митићу из Прокупља уручена је војна спомен медаља за ревносну службу, 20 година рада у војсци Србије.

Присутне су поздравили начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић и заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић.

Пуковник Марковић је  изразио задовољство због оваквог свечаног испраћаја, који је на овај начин организован по први пут.

-Одбрана отаџбине је за сваког Србина и српски народ била увек више од обавезе. Војничка униформа је уткана у нашу традицију, а историја Србије представља историју ратовања, страдања, борбе, али и поноса, рекао је пуковник Марковић и пожелео ученицима  добре резултате у даљем школовању и мирнодопско време.

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић је честитао ученицима на досадашњим резултатима, нагласивши да нема веће бриге од бриге за отаџбину и да је војна служба у нашој земљи увек била частан позив.