У суботу, 1. октобра  у 12 часова, у присуству званица и гостију споменик „Топличком гвозденом пуку“ уз највеће државне и војне почасти свечано је откривен.

Потомци се сећају славних предака, светих ратника, исписујући нову страницу српске историје. Јунаци легендарног Другог пешадијског пука „Књаз Михајло“, који је, својом храброшћу на бојном пољу, добио назив „Топлички гвоздени пук“  и 17 ратника из села Игришта, учесника балканских ратова и Великог отаџбинског рата, од који су њих четранесторица своје животе, у цвету младости, уградили у слободу домовине, добијају достојно обележје.

У горњотопличком селу Игриште постављен је споменик „Топличком гвозденом пуку“, висок пет метара, изграђен у мермеру, а подигло  га је  Удружење грађана “Гвоздени пук – Игриште“, уз помоћ појединаца и колектива. Учешће у изградњи дале су и општине Топличког управног округа и Војска Србије.  Спомен – обележје се налази на најлепшем месту на живописној Игришкој висоравни, на 1064 метара изнад мора, тамо где је, у част стогодишњице Првог светског рата, засађено 17 Панчићевих оморика.