Крајем децембра месеца 2011. године објавили смо Конкурс за доделу Светосавске повеље најистакнутијим појединцима и институцијама из области вере, просвете, здравства и културе.Предложени кандидати за ово престижно признање требало је да испуњавају следећа мерила:

-Да су на свом радном месту, а нарочито ван њега, својим личним примером, залагањем, ентузијазмом и несебичношћу, допринели да се услови рада побољшају,створи позитивна атмосфера која подразумева сарадњу, толеранцију, међусобно уважавање и да се у тим пословима руководе врхунским професионалним мерилима;

-Да су из своје области објављивали неки рад којим се одређена струка подиже на виши цивилизацијски ниво;

-Да су својим деловањем учинили да се за Прокупље и Топлицу чује у ширим просторима и да су, афирмишући себе, афирмисали и средину у којој живе и која у њих улаже;

-Да су у јавности познати као хуманисти и особе које се ни на који начин нису компромитовале, ни у верском ни у световном смислу;

-Речју да су својим идејама, чином и животом достојни да понесу признање које носи име највећег српског просветитеља.

Након детаљне анализе укупно седам поднешених предлога, чланови Комисије за разматрање пристиглих предлога добитника Светосавске повеље су се једногласно сложили да су Светосавске повеље достојни:

– Професор доктор Томислав Јовановић ( предлог Удружења Топличана у Београду и Српске православне општине у Конџељу) који је поред тога што се у нашој средини истиче моралом и скромношћу, промовисао Топлицу организовањем „Деветог Светопличког видовданског сабора“ у Конџељу, омогућио деци из Топлице путовање у Париз, Топличанима да виде изложбу Оље Ивањицки, познатог режисера Емира Кустурицу и дао несебичан допринос духовном очувању и неговању културно-историјске традиције, јачању свести о припадности завичају и очувању светиња и споменика културе Топлице.

– Асс доктор Драган Милић (предлог Клинике за Васкуларну хирургију у Нишу) творац нових метода у лечењу венских обољења и више дела из области васкуларне хирургије, добитник многих признања у земљи и свету, који се на свом радном месту а и ван њега, својим личним примером, залагањем, ентузијазмом и несебичношћу руководи врхунским професионалним мерилима.

У част највећег српског просветитеља, организацијом Топличког управног округа и установа културе, у Народном музеју Топлице, одржана је Светосавска академија. Програм је Светосавском химном отворио Хор цркве Св. Прокопија. У наставку се чула беседа о Светитељу, обавило уручење Светосавских повеља од стране начелника округа Др Срђана Јордачијевића, затим декламације и музика. Изложене слике показују само делић позитивне атмосфере са свечаности којој су највише допринели успеси поносних Топличана.