Начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић, председници општина Прокупље и Куршумлија Мирољуб Пауновић и Радољуб Видић и чланица Општинског већа задужена за инвестиције, пројектну документацију и локалну самоуправу Општине Прокупље Маја Башић обишли су производне погодне приватних фирми “GAMA consulting” doo, “Toplica Gradnjа “ и “ČIP” doo.

Власници прокупачких фирми упознали су руководство локалних самоуправа о досадашњем раду, као и плановима за наредни период. Након обиласка производних погона и разговора се руководством фирми председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић рекао је да је пословање ових предузећа пример који треба да се следи.

– “GAMA consulting” doo, „Toplica Gradnja“ i „ČIP“ doo су фирме које из године у годину постижу добре производне и финансијске резултате. Оно што карактерише рад ових фирми, у којима ради скоро 250 радника је то што оне раде за познате купце, односно послују са иностраним фирмама као што су ЛЕОНИ, Трајал корпорација и друге познате и реномиране фирме, рекао је Пауновић и додао да су ове прокупачке фирме знатно добринеле запошљавању младих и стручних људи производних занимања.

Према његовим речима, руководство и менаџмент прокупачких фирми има визију дугорочног развоја. Председник Општине је истакао да ће локална самоуправа, у оквиру својих надлежности, пружити све видове помоћи, као што су додела субвенција за запошљавање нових радника, израду инвестиционих пројеката и инфраструктуре.

– Прокупље и Топлица се полако али сигурно привредно уздижу. Није ово неки велики помак, али је добар знак да је кренуло набоље. Сигуран сам да ће у наредном периоду тај помак бити већи и да ће се самим тим повећати стопа запослености и побољшати стандард људи, изјавио је Пауновић

Представник Регионалне привредне коморе Ниш Драган Пауновић наглашава да су мала и средња предузећа окосница развоја привреде Топлице и Прокупља.

– Битно је нагласити да фирме које смо посетили раде највећим дело за иностране мултинационалне компаније по светским стандардима, рекао је Драган Пауновић и нагласио да је добро што је је дошло до сусрета руководства Топличког управног округа, општина Прокупље и Куршумлија са привредницима малих и средњих предузећа.
Начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић изјавио је да ће оваквих посета бити и у наредном периоду, не само у Општини Прокупље, него и у Житорађи, Блацу и Куршумлији.