Toplički upravni okrug raspisao je konkurs za dodelu Svetosavske povelje koji je otvoren do 20. januara, a pojedinci i institucije će za to prestižno priznanje moći da predlažu najzaslužnije iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere.

U konkursu se navodi da kandidati svojim ličnim primerom na radnom mestu i van njega, zalaganjem, entuzijazmom i nesebičnošću doprinose poboljšanju uslova rada, stvaraju pozitivnu atmosferu koja podrazumeva saradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje i da time doprinose širenju ugleda svoje opštine i Topličkog okruga.

Potrebno je i to da su u javnosti poznati kao humanisti i osobe koje se ni na koji način nisu kompromitovale, ni u verskom, ni u svetovnom smislu, jednom rečju da su svojim idejama, činom i životom dostojni da ponesu priznanje koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja – navodi se, između ostalog, u uslovima konkursa.

Osim toga, potrebno je da su predloženi kandidati bilo da se radi o pojedincima ili institucijama objavili rad iz svoje oblasti kojim se određena struka podiže na viši nivo, kao i da su svojim delovanjem učinili da se za Toplicu čuje i van tih prostora.

Predlozi sa obaveznim obrazloženjem mogu se dostaviti Topličkom upravnom okrugu na adresu: Ulica Tatkova broj 2, 18400 Prokuplje ili putem mejla toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs.