Toplički upravni okrug objavio je konkurs koji će trajati do 20. januara 2022. godine, a na kome će moći da se predlažu najbolji i najzaslužniji pojedinci ili institucije iz oblasti privrede, prosvete, zdravstva, kulture, sporta i vere za dodelu prestižnog priznanja koje se dodeljuje u čast obeležavanja Svetog Save.

U konkursu se navodi da kandidati svojim ličnim primerom na radnom mestu i van njega, zalaganjem, entuzijazmom i nesebičnošću doprinose poboljšanju uslova rada, stvaraju pozitivnu atmosferu koja podrazumeva saradnju, toleranciju, međusobno uvažavanje i da time doprinose širenju ugleda svoje opštine i Topličkog okruga.

Potrebno je i to da su u javnosti poznati kao humanisti i osobe koje se ni na koji način nisu kompromitovale, ni u verskom ni u svetovnom smislu, jednom rečju da su svojim idejama, činom i životom dostojni da ponesu priznanje koje nosi ime najvećeg srpskog prosvetitelja.

Osim toga, potrebno je da su predloženi kandidati objavili rad iz svoje oblasti kojim se određena struka podiže na viši nivo, kao i da su svojim delovanjem učinili da se za Toplicu čuje i van ovih prostora.

Kandidate mogu predlagati pojedinaci ili institucije, a predlozi sa obaveznim obrazloženjem mogu se dostaviti Topličkom upravnom okrugu na adresu: Toplički upravni okrug, ulica Tatkova broj 2, 18400 Prokuplje ili putem e-maila : toplickiokrug@toplicki.okrug.gov.rs