Центар министарства одбране Прокупље организовао је уручење Значки  и Захвалница отаџбине војницима који су добровољно служили војни рок.  Свечаности су  присуствовали  начелник Управе за обавезе одбране пуковник Драган Котарлић, начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић са сарадницима, начелник Топличког управног округа  (ТУО)Небојша Вукадиновић, председник Скупштине општине Прокупље Дејан Лазић ,  представници Блаца и Куршумлије као и родитељи и родбина награђених  војника.

Подсећајући на историјат Српске војске  пуковник Котарлић је нагласио да је веза између српског народа и војске, кроз  историју  па све  до данас представља нераскидиву нит и спој  националног идентитета и државног интегритета.

– Одбрана отаџбине је одувек на овим просторима представљала свету дужност,право и част.Наша земља, која се налази у процесу реформи, поред  других чинилаца, треба да има савремену,снажну и поуздану војску. Њен опстанак се мора браниити и одбранити. Земља се брани мудрушћу, радом,културмом, али  кад је потребно и оружјем, рекао јеКотарлић.

Према његовим речима највише државно  и војно руководство опредељено је  да развија и унапређује одбрамбену способност земље, не да би угрожавали безбедност других земаља у окружењу, већ да би одвратили потенцијалног агресора на нашу земљу.

Котарлић је подвукао да су знање и вештине које су војници стекли током добровољног  служења војног рока од великог значаја за оперативне способности Војске Србије и укупне одбрамбене способности  наше земље.

Значке и Захвалнице отаџбије војницима су доделили пуковник Котарлић и начелник ТУО Вукадиновић.