У селу Товрљане и Трновом Лазу екипа „Војни лекар на селу“ прегледала је  око педесетак  мештана. Истовремено, том приликом су представници Општине Прокупље поделили хуманитарну помоћ у пакетима најугроженијим житељима прокупачких села.

Начелник групе за здравство Треће бригаде Војске Србије мајор др Бобан Јеленковић изјавио је да је ова акција већ спроведена на подручју општине Димитровград и Врање.

– Кроз ову акцију меримо крвни притисак, шећер у крви, холестерол и дајемо савете како и на који начин да сачувају своје здравље. С обзиром на то да у најудаљенијим селима углавном живе старачка домаћинства њихово здравствено стање је задовољавајуће, додао је Јеленковић који се одушевио што је у Товрљану видео децу која иду у сеоску школу.

Акцију “Војни лекар на селу” у Трновом Лазу обишли су и начелник Топличког управног округа др Небојша Вукадиновић и члан Општинског већа Милица Ерић.

– Са великим задовољством сам обишла припаднике војске који спроводе једну лепу и хуману акцију. Ово је други пут да војни лекари обилазе најудаљенија села на подручју прокупачке општине у којима највећим делом живе стари и болесни људи. Први пут они су били у селу Јабучево а данас су овде. Својим присуством у најудаљенијим селима припадници војске су показали да су увек уз народ, изјавила је Милица Ерић која је најугроженијим мештанима Трновог Лаза уручила пакете Црвеног крста Прокупља.

Мештани Товрљана и Трновог Лаза са великим одушевљењем дочекали су припаднике војске.

Један од најстаријих становника у Товрљану Милорад Петровић (85) истакао је да је одушевљен што српску војску има прилике да види у свом селу.

– Задовољство је и част видети припаднике наше војске овде у планини. Ова акција здравствених прегледа им је за сваку похвалу, рекао је он.

Јулијана Мијатовић (75) сматра да би овакве акције требали чешће да се организују.

Амбуланта од нашег села удаљена је више од 20 километара. За сваку је похвалу што су лекари дошли у село, обавили прегледе и дали савете како да чувамо своје здравље, рекла је Јулијана.