На 4. седници Окружног штаба за ванредне ситуације Топличког управног округа разматран је и усвојен Извештај о раду за ову и План рада за наредну годину.

Говорећи о овогодишњем раду командант Окружног штаба Небојша Вукадиновић ракао је да су сви планирани задаци у потпуности извршени и да су у свом раду надлежни субјекти показали висок ниво одговорности и обучености.

– Током мартовских и новембарских поплава, када је у појединим општинама Топлице проглашено ванредно стање чланови штаба, припадници многих јавних служби и предузећа пружили су максимум у заштити становништва и материјалних добара, рекао је он и додао да је изузетно задовољан радом надлежних служби задужених за деловање у ванредним ситуацијама.

На седници се говорило и о спремности јавних предузећа и служби локалних самоуправа у Топлици  за предстојећи зимски период.

Према речима команданта Окружног штаба, све локалне самоуправе Топличког управног округа,  као и Предузеће за путеве, извршиле су неопходне припреме за рад током зимских месеци.

На састанку је наглашено да је механизација оспособљена за рад и да се на складиштима налази пет тона соли и 3.500 кубика ризле.

– Ради превентивног деловања против птичијег грипа у Нишу је формиран Регионални кризни центар. У случају појаве ове болести грађани требају да обавесте ветеринарске станице у својим општинама, нагласио је Вукадиновић.

и истакао да су ветеринари свакодневно на терену у циљу спречавање ове болести.