На 3. Седници Организационог одбора за обележавање века од избијања Топличког устанка усвојена су идејна решења за израду симбола ове манифестације која се одржава 26. фебруара 2017. године, под покровитељством председника Републике Србије, Томислава Николића.

Члановима Одбора приказани су предлози за симболе манифестације лого, кованице, значке и билборди а разматрано је и неколико предлога за лик топличког јунака са датумима који се односе на почетак и крај Топличког устанка.

На седници којом је председавао председник Организационог одбора Небојша Вукадиновић, утврђен је и програм одржавања централне манифестације у Прокупљу, као и програм свих активности везаних за њено обележавање у општинама Топличког округа и у целој Србији.

Како је договорено на данашњој седници, у 11, 30 часова испред споменика Топличким јунацима у ценру Прокупља, владика Теодосије служиће парастос, потом ће председник Србије, Томислав Николић положити венац на споменик устаницима Топлице.

У наставку прославе биће одржан културно уметнички програм, а гости ће се потом упутити у разгледање Сталне поставке Топличког устанка у Народном музеју Топлице.

Програм обележавања 100-годишњице Топличког устанка и активности везане за годину јубилеја почеће већ у првим данима фебруара и трајаће до одржавања централне манифестације.

У те активности укључене су све установе културе како у Прокупљу, тако и у Куршумлији, Блацу и Житорађи.

У свим топличким школама биће одржано такмичење из историје на тему „Топлички устанак“ а у школама широм Србије, 27. фебруара први час биће посвећен Топличком устанку.