На данас одржаној 23. седници Скупштине Општине Прокупље одборници су усвојили Предлог Одлуке о измени Одлуке о буџету Општине Прокупље за 2011. годину. Образлажући овај предлог председник Милан Арсовић је рекао да је по први пут ребаланс буџета наше Општине инвестициони. Арсовић је навео да се месечно у буџет Општине слије око три милиона више прихода него расхода и да је сходно томе и предлог ребаланса увећан на 900 милиона динара, што је готово дупло више у односу на период од пре неколико година, када је износио 500 милиона динара.

– Мој циљ је да завршимо објекте који су започети на територији општине Прокупље и за чију изградњу су већ обезбеђена средства – казао је Арсовић и додао да ће Општина помоћи и изградњу новог обданишта, зграде Дома културе, балон сале и других сходно својим могућностима, а да тиме не угрози редовно финансирање буџетских корисника.

На данашњој седници разрешена је директорка Дома културе „Радивоје Увалић Бата“ Бисерка Милосављевић, а за в.д. директора именован Мирољуб Мировић. Већином гласова Скупштина је усвојила предлог Управног одбора Радничког универзитета о смени директорке Миленије Стругаревић. На истој седници за вршиоца дужности именован је Небојша Николић. Са места директора смењен је и Иван Никетић, директор Градске чистоће, а на његово место именован је Братислав Дуњић.

Између осталог, на овој седници одборници су усвојили предлог мреже основних школа и предшколских установа општине Прокупље и предлог Локалног акционог плана за побољшање услова живота интерно расељених лица на територији наше општине. Усвојен је, такође и програм заштите и коришћења пољопривредног земљишта за 2011. годину, именован Управни и Надзорни одбор Апотеке и одређена висина закупнине пословног простора на територији општине Прокупље.

На данашњој седници, на иницијативу Агенције за борбу против корупције, разрешени су места у Управним одборима Слободан Митић и Саша Алишановић. Председник Арсовић је, образлажући ову одлуку, рекао да су поменути чланови ДС и да су поднели оставке на чланство у управним одборима поштујући закон. Овом приликом је позвао и остале странке у Скупштини да, поштујући овај закон, поднесу оставке на дуплиране функције.

Данас је формирана у Скупштини Општине Прокупље и нова одборничка група ДСС – НС, која броји пет одборника.