Ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље настављена је одмах након обиласка  терена  и сагледавања стања  на критичним подручјима.

– Због повећања нивоа водостаја на реци Топлици, који је у границама изнад редовне одбране од поплава, у складу са Законом о ванредним  ситуацијама и Законом о локалној самоуправи, а на предлог Стручно-оперативног тима и Општинског штаба за ванредне ситуације, донео сам одлуку о проглашењу ванредне ситуације на територији општине Прокупље, почев од 8. новембра 2016. године , у 15 часова. Овом одлуком сви субјекти задужени за поступање у ванредним ситуацијама стављају се  на располагање Штабу за ванредне ситуације, са свим људским и материјалним ресурсима, ради заштите становништва, материјалних добара, инфраструктуре и приватних и привредних објеката, саопштио је заменик командата Општинског штаба за ванредне ситуације Општине Прокупље, Мирољуб Пауновић.

Према његовим речима, за сада не постоје већи проблеми, али се у наредним сатима очекује пораст водостаја реке Топлице. Из тог разлога  ангажоване су све надлежне службе, јавна предузећа, установе, са свим  расположивим људским ресурсима и механизацијом, како би били спремни за деловање у случају евентуалних поплава.

poplava%202016%2021