Владика нишки Арсеније данас је посетио Дневни боравак за децу  и омладину са сметњама у развоју  „Сунце“ у Водицама надомак Прокупља, где се упознао са условима боравка корисника ове установе.

По старом српском обичају Владика је дочекан хлебом и сољу на улазу у Дневни боравак где је смештено 14 корисника свих узраста. Њега су поздравили начелник Топличког управног округа Небојша Вукадиновић, секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести , Драгослав Петровић,  председник Удружења  Миша Цветковић,  запослени у овој установи  и корисници .

Након обиласка читавог објекта  и црквице посвећене Светом Василију Острошком, владика је разгледао просторије у чијем саставу су интерактивне радионице, сала за физикалну терапију, кухиња, трпезарија и други садржаји. Том приликом  владика је рекао да је импресиониран условима који су створени како би ова деца и одрасли имали свој кутак у коме могу да се остваре и да науче оно најважније што ће им евентуално бити неопходно за самосталан живот.

-Обилазећи сличне установе сазнао сам да у Прокупљу постоји једна установа која брине о деци и одраслима са сметњама у развоју и пожелео сам да је обиђем , казао је владика Арсеније и нагласио да ће се заложити како би корисници „Сунца“ имали још боље услове за боравак и учење .

-Српска православна црква помаже увек и свуда где је то најпотребније и сигурно ће пронаћи начин да помогне и у даљем развоју и опремању ове установе, казао је Арсеније и додао да се по свему судећи у Дневном боравку Сунце много ради за добробит корисника као и да је у објекат много већ уложено .

Уваженог госта дочекали су и ученици ОШ „Ратко Павловић Ћићко“ са учитељицом Славицом Чикарић, који су  у част посете владике Арсенија извели пригодан  програм.

Како се ближи ђачка слава  Свети Сава, они су  за ову прилику и добродошлицу извели представу „Повратак Растка из Захумља“, којом су поздравили владику и остале госте.