Од 10 предлога који су пристигли за доделу видовданских признања које сваке године додељује Топлички управни округ, стручна комисија је изабрала генерал-пуковник у пензији Владимир Лазаревић за овогодишњег добитника повеље „Цар Лазар“. Осим овог признања, додељене су и две повеље “Царице Милице”, као и повеље “Југ Богдан”, “Милан Топлица” и “Косанчић Иван”.

Топлички округ повеље заслужним појединцима и институцијама додељује у оквиру Светопличког видовданског сабора, који се одржава 28. јуна у порти манастира Светих архангела Михаила и Гаврила у Конџељу код Прокупља.

Осим повеље „Цар Лазар“ која је припала генералу Лазаревићу, Организациони одбор Сабора одлучио је да награди повељом „Царица Милица“ докторку Биљану Петровић и проф.др Лелицу Тодоровић, повеља “Југ Богдан” припала је професору Дејану Антићу, признање “Милан Топлица” припало је потпуковнику Борку Бућковићу и повељу “Косанчић Иван” понео је Радослав Сретеновић.

Све одлуке Организациони одбор је донео једногласно, а највеће признање и повеља „Цар Лазар“, припала је генералу Лазаревићу који је у време НАТО агресије био и командант Приштинског корпуса, а почетком 2000. године постављен је за команданта Треће армијске области војске Југославије. Дао је немерљив допринос у одбрани наше земље током агресије 1999. године и сматрамо да је прави пример млађим генерацијама како се бори и брани своја земља – рекао је између осталог Златан Миљковић, начелник Топличког округа образлажући доделу престижног признања.

Свечано уручивање признања биће на Видовданском сабору у среду, 28. јуна на Свечаној академији која ће бити одржана у у порти манастира Светих архангела Михаила и Гаврила у Конџељу код Прокупља.

На академији ће бити додељене захвалнице и награде и ауторима најбољих радова литерарног конкурса који традиционално поводом Видовдана расписује Топлички управни округ.