Како осмислити, реализовати и пријавити се за такмичење за најбољу технолошку иновацију у 2024. годину, грађани Топличког округа моћи ће да чују на презентацији која је заказана у свечаној сали Градске управе у Прокупљу у уторак 27. фебрауара од 11 сати.

Такмичење се реализује у три категорије, за иновативне идеје средњошколских и студентских тимова рок за пријаву је до 30. март, док је за Реализоване иновације и Иновативно село рок за пријаву до 5. маја ове године.

Златан Миљковић, начелник Топличког округа

Сматрам да је веома важно за све грађане да се упознају са свим могућностима које учешће на овом такмичењу пружа сваком становнику Србије, независно од узраста, школске спреме или места где живи.Посебно је значајно да сви они који могу да створе своју или другоме помогну да реализује иновацију, својим учешћем на трибини, допринесу да се Топлички округ на прави начин репрезентује на државном нивоу, а што у претходних деветнаест година одржавања такмичења није било задовољавајуће – рекао је Златан Миљковић, начелник Топличког округа.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију промовише предузетнички начин размишљања и понашања тако што учесницима даје подршку, едукативну и финансијску, а организатор и домаћин презентације у Прокупљу је Топлички управни округ.

Миљковић додаје и да је посебно важно да да на трибини буду присутни челници лоакалних самоуправа из Прокупља и осталих општина у Топлици, као и људи задужени за привреду, образовање и рурални развој на нивоу Топличког округа, директори средњих и виших школа, заинтересовани привредници и појединци који могу развити сопствене иновације или помоћи да се у њиховом окружењу развије што више иновација.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године за сваку календарску годину.